Sugeng rawuh ing situs web!

Deskripsi katrampilan panggunaan pasta perak aluminium

Minangka jinis pigmen logam, tempel perak aluminium bisa ngasilake efek khusus sing beda karo pigmen biasa liyane. Sawetara teknik ing proses panggunaan pasta perak aluminium adhedhasar banyu bakal diterangake kanthi sedhela.

1. Kanggo entuk efek khusus sing memuaskan, tempel perak aluminium kudu disebar kabeh ing sistem lapisan, lan lapisan kasebut kudu ing negara sing seragam tanpa partikel sing apik. Serpihan aluminium gampang ditekuk lan dipecah, lan yen diaduk kanthi kacepetan dhuwur utawa ing proses intensif liyane sing terus-terusan, struktur géometris gampang musnah, nyebabake partikel kasar, warna peteng, nyuda jangkoan, lan migrasi logam. Mula, metode dispersi gaya geser dhuwur ora kena digunakake.
Saran: Gunakake cara pra-dispersi: luwih dhisik pilih pelarut sing cocog utawa campuran sawetara pelarut, lan tambah pelarut menyang tempel aluminium-perak kanthi rasio tempel aluminium-perak kanggo pelarut 1: 1 utawa 1: 2, lan aduk alon-alon nganti seragam ((Udakara 10-20 menit). Tambah bahan dhasar ing sistem. Umume, pasta perak aluminium direndhem ing pelarut sajrone 30 menit sadurunge lan banjur diaduk alon-alon.
2. Pilihan pengenceran pasta perak aluminium utamane ditemtokake dening bahan cat sing ditemtokake dening formula. Pasta perak aluminium sing ora ngambang bisa digunakake kanthi akeh ing pelarut polar lan non-polar, kayata hidrokarbon alifatik utawa aromatik, lipid (kayata butil asetat)), keton (kayata metil etil keton, metil isobutyl ketone), alkohol (kayata minangka etanol).
3. Pelarut sing ngandung klorin (halogenated…) ora cocog kanggo pigmen pasta perak aluminium. Pelarut klorinasi bakal ngeculake HCL lan reaksi kimia kanthi pigmen aluminium sing apik.
4. Akeh bahan dhasar cat sing umum digunakake kayata bahan dasar varnish sing berminyak, ester akrilik, esky, es gatel siklik lan bahan dhasar adhedhasar banyu bisa ditrapake kanggo pigmen pasta perak sing ora ngambang. Umumé, bahan dhasar cat Apa wae pelarut cocog yen kompatibel karo operator pelarut saka pasta perak aluminium lan ora bakal nyebabake kerusakan kimia ing tempel perak aluminium. Perhatian khusus: aluminium minangka jenis logam aktif, lan nilai asam cat kudu dikontrol ing ngisor 7.
5. Nalika sistem lapisan sing ngemot pasta perak aluminium kudu nambah logam garing, kanggo pasta perak aluminium sing ora ngambang, mung driers sing ora bakal reaksi karo asam lemak ing lumahing serpihan aluminium sing bisa digunakake. Disaranake Gunakake pengeringan intan, zirconium, lan mangan.
6. Rasio tambahan:
primer warna> rasio tambahan pasta perak aluminium 1% -4%
Primer perak murni kanthi rasio tambahan pasta perak aluminium 4% -10%
Proporsi pasta perak aluminium sing ditambahake ing cat flash metalik lapisan siji yaiku 5% -13%
Cat anti-korosi, pengalengan, lan lapisan koil aluminium rasio tambahan pasta 10% -13%
7. Nalika permukaan film lapisan orientasi kanthi paralel, efek sing paling apik bakal ditindakake. Orientasi paralel sing kurang apik bakal nyebabake kerusuhan utawa bayangan sing sumebar. Orientasi pigmen serpihan gegayutan karo kondisi formulasi lan konstruksi. Volatilisasi pelarut nyebabake nyusut film lapisan basah, sing pungkasane pigmen aluminium dipencet menyang posisi orientasi horisontal. Kandhutan pelarut sing luwih dhuwur ing cat, mula efek iki saya kuwat. Iki nerangake fenomena orientasi pigmen serpihan. Mula, sifat optik saka lapisan sing padhet kurang luwih apik tinimbang lapisan sing padhet dhuwur. Apik tenan
Volatilisasi pelarut bakal nyebabake pusaran sing kuwat ing njero film sing teles, nanging yen pelarut kanthi volatilisasi alon-alon, bakal mbentuk pusaran Naard, sing ngalangi orientasi paralel pigmen aluminium (ngasilake kerusuhan).
Resin bisa digunakake kanggo ningkatake volatilisasi pelarut (kayata butyl cellulose CAB), lan sawetara aditif uga digunakake. Dheweke bisa ndandani pigmen serpihan. Ana laporan ing literatur manawa dispersi lilin bisa duwe "efek jarak", lan surfaktan uga duwe fungsi sing padha. Nanging Fungsine kudu diuji sadurunge digunakake.
Penyunting tempel perak aluminium adhedhasar banyu ngarep-arep supaya konsumen kudu nggatekake: Ing kisaran tartamtu, sifat optik lapisan padatan padhet luwih murah tinimbang lapisan padatan sing cukup dhuwur.


Wektu kiriman: Mar-31-2021